MPLAB ICD2 problem getting things configured

Questions and Comments on All Tutorials

barryforever
Newbie Pyro
Posts: 11
Joined: Mon Jan 21, 2008 1:57 pm

MPLAB ICD2 problem getting things configured

Postby barryforever » Mon Jan 21, 2008 3:18 pm

Hey I mailed you regarding the icd2 setup ..
Mine is Company : MDFLY
Programmer : USB-PIC-ICD2-Debugger-Programmer-w-Programming-Module
Just do a google search you will find it on ebay

I wanted to program 16f877a so i choose programmer device as 16f877a
i connected it.

This is what i get in the output of MPLAB

Code: Select all

Auto-connect not enabled - Not connecting (Try enabling auto-connect on the ICD2 settings pages.)
Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected
ICDWarn0030: MPLAB ICD2 is about to download a new operating system.  If MPLAB IDE is just starting, it will appear to "hang" at the splash screen.  Please be patient.  MPLAB IDE will finish it's intialization after the OS is downloaded.  (Note:  You may wish to select to ignore this warning in the future.)
Downloading Operating System
Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected
Setting Vdd source to MPLAB ICD 2
Target Device PIC16F877A found, revision = Rev 0x8
...Reading ICD Product ID
Running ICD Self Test
... Failed Self Test.  See ICD2 Settings (status tab) for details.
...Download Operating System Succeeded
Setting Vdd source to MPLAB ICD 2
Target Device PIC16F877A found, revision = Rev 0x8
...Reading ICD Product ID
Running ICD Self Test
... Failed Self Test.  See ICD2 Settings (status tab) for details.
MPLAB ICD 2 Ready

ThePyroElectro
PyroElectro Admin
Posts: 1181
Joined: Mon Nov 12, 2007 9:24 pm
Location: Earth
Contact:

Postby ThePyroElectro » Mon Jan 21, 2008 8:17 pm

Hey Barry,

Man that series of events is weird. Everything is working as it should but
it seems like the programmer is throwing back a weird issue.

Do your programmer and PIC board have seperate power supplies?
Are either of them coming from your computer?

I'd mess around with it a bit, it will probably start working. Feel free to post back if you get other error messages, but it should be working for sure...

barryforever
Newbie Pyro
Posts: 11
Joined: Mon Jan 21, 2008 1:57 pm

Postby barryforever » Sat Feb 23, 2008 6:40 pm

well everything worked right ..
i dint configure things properly

bogomips
Newbie Pyro
Posts: 1
Joined: Fri Jul 11, 2008 9:09 am

Postby bogomips » Fri Jul 11, 2008 12:10 pm

Hello,
I have the same problem.
Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected
Setting Vdd source to MPLAB ICD 2
Target Device PIC16F886 found, revision = Rev 0x2
...Reading ICD Product ID
Running ICD Self Test
... Failed Self Test. See ICD2 Settings (status tab) for details.

How have you repare?

Thanks :?:

barryforever
Newbie Pyro
Posts: 11
Joined: Mon Jan 21, 2008 1:57 pm

Postby barryforever » Tue Jul 29, 2008 4:46 pm

THERE was some connection problem
remove the programmer from the system and then do it again..
or you might have shorted the mclr and vdd check ...

hnoor0066
Newbie Pyro
Posts: 1
Joined: Tue Apr 19, 2016 8:11 am

Re: MPLAB ICD2 problem getting things configured

Postby hnoor0066 » Tue Apr 19, 2016 9:26 am

i also dint configure things properly....


_____________
== http://www.chessrivals.net/ ==


Return to “Tutorials”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest